På bilden ovan till vänster ser du Stall Svenstorps hästar på bete en tidig morgon. Bilden i mitten visar Sherry med fölet Attilla, född 2006. Tyvärr fick vi ta bort Attilla hösten 2007 pga ataxi.

Attilla blev Sherrys sista avkomma. Vi hade Sherry som foderhäst och hon gick tillbaka till sin ägare på hösten 2006 när Attilla var avvand. Tyvärr fick Sherry tarmvred några månader efter sin hemkomst och fick tas bort. Sherry var AB-premierad på meriter och hade placeringar i Svår fälttävlan. På bilden till höger ser du High Zurprise under löshoppning.

Våra hästar

Fivel af Svenstorp

Svenskt halvblod. Hingst född 2010.

Xantippa

Svenskt halvblod. Sto född 1999. Mankhöjd 161 cm. Stamboksförd, värdebokstav B.

E. Donnerfly U. Zinnia UE. Vivaldi UUE. Unesco

Xantippa köpte vi år 2005 främst för att använda i avel av dressyrhästar men tanken var också att tävla henne i dressyr. År 2006 betäcktes Xantippa men hon blev tyvärr inte dräktig. Istället användes tiden fram till våren 2007 till att ge henne en grundutbildning i dressyr och lite hoppning. Det visade sig då att hon tycker om att hoppa och gör det riktigt bra. I mars 2008 födde Xantippa sitt första föl Oliver af Svenstorp, se nedan. Xantippa vidareutbildas nu och kommer förhoppningsvis ut på dressyrbanorna när hon blir klar för start.

 

Musse

Nordsvensk Brukshäst. Valack född 1999.

E. Mustard U. Gulljänta UE. Uns UUE. Ran Musse används som rid- och körhäst. Han är duktig på att harva och kratta i ridhuset men körs också framför vagn och släde. Musse är också en utmärkt "barnvakt" för unghingstarna när de avänjs från sin mamma. Musse och Leif har deltagit i inspelningen av filmen ARN.

 

Pajazzo af Svenstorp

Svenskt halvblod. Valack född 2003. Mankhöjd 175 cm.

E. Ragazzo U. Sherry UE. Democritos UUE. Dawson

Pajazzo är vår allra första egna uppfödning. Han är inriden och utbildad av Giesela. Pajazzo är en stor häst med stora rörelser men han är trots sin storlek väldigt lättriden. Han är en känslig herre med mycket motor och han är väldigt snäll. Pajazzo gjorde sin tävlingsdebut med en start i LB:3 den 27 juni 2009 och erhöll då 63%. 2012 gjorde Pajazzo sin första start i medelsvår dressyr.

High Zurprise af Svenstorp

Svenskt halvblod. Sto född 2004. Mankhöjd 163 cm.

E. Robin Z U. High Spiritsxx UE. Itsabrahmaxx UUE. Sadler´s Wellsxx

High Spirits första avkomma. High Zurprise och Miss Quickly föddes samma natt. Vi vakade över Sherry men när vi kom ut denna natt så var det High Spirits som hade börjat föla. Fyra timmar efter att High Zurprise föddes så kom Miss Quickly. Dessa 2 ston har sedan dess vuxit upp tillsammans. High Zurprise är inriden som 3-åring av Giesela och utbildas nu i både hoppning och dressyr. Hon är tänkt som hopphäst men visar också goda gångarter och bra bogfrihet. Detta är en häst med väldigt mycket motor och energi. Hon är försiktig på hinder, har mycket bra hoppteknik men är fortfarande lite för "tittig" på vissa typhinder. Så snart denna "tittighet" har tränats bort till en rimlig nivå är det dags för tävlingsdebut.

 

Miss Quickly af Svenstorp

Svenskt halvblod. Sto född 2004. Mankhöjd 166 cm. Stamboksförd, värdebokstav B.

E. Quite Easy U. Sherry UE. Democritos UUE. Dawson

Halvsyster till Pajazzo. Tänkt som hopphäst men rör sig också väldigt trevligt i alla gångarter. Quickly reds in som 3-åring av Giesela och hade från början sadeltvång vilket blev uppenbart så snart man lade på henne en gjord. Med rätt utbildning försvann dock sadeltvånget och Quickly grundutbildades i såväl dressyr som hoppning. Quickly betäcktes som 4-åring och fick sitt första föl 2009. Det blev ett fint klass 1 sto som är efter dressyrhingsten Dionysos. Fölet, Q-Bell, presenteras nedan.

High Feeling

Svenskt halvblod. Sto född 2005.

E. For Feeling U. High Spiritsxx UE. Itsabrahmaxx UUE. Sadler´s Wellsxx

Halvsyster till High Zurprise. Flisan, som hon kallas, är lite lugnare i temperamentet än sin halvsyster men ibland blixtrar det till så energin finns där men plockas bara fram när hon tycker den behövs. Flisan är tänkt som hopphäst och vi hoppas att hon växer på sig lite till då hon är rätt liten. Hon kommer nog kunna bli en mycket bra speedhäst.

High Feeling fick 2010 sitt första föl, en mkt fin hingstunge efter Firenze.

High Emmotion S

Svenskt halvblod. Valack född 2006. Nuvarande mankhöjd 166 cm.

E. Emmerton U. High Spiritsxx UE. Itsabrahmaxx UUE. Sadler´s Wellsxx

Emsen, är en högställd, ädel häst av mycket god sporthästmodell. Han har mycket energi och motor, är väldigt snäll, lättlärd och sammarbetsvillig. Emsen tror vi kan bli mycket bra inom hoppning/fälttävlan. Giesela red in Emsen under sommaren 2009 och han vidareutbildas nu i både dressyr och hoppning. Emsen löshoppar som synes med fantastiskt fin teknik. Han är även hoppad uppsuttet och visar tydligt att hoppning är hans grej.

High Sandoz S

Svenskt halvblod. Valack född 2007.

E. Sandakan U. High Spiritsxx UE. Itsabrahmaxx UUE. Sadler´s Wellsxx

Sandoz är en ädel herre. Han är avlad för dressyr men han har i hagen även visat goda hoppegenskaper så vi får väl se vad det blir av honom. Han, Emsen och Oliver har skoj tillsammans och det kan gå vilt till ibland så att grimmorna sitter på sne när de kommer in från hagen.

Oliver af Svenstorp

Svenskt halvblod. Valack född 2008.

E. Highcruiser U. Xantippa UE. Donnerfly UUE. Vivaldi

Oliver föddes en kall natt i Mars 2008. Han är en kraftig, krabat som har vuxit på sig bra. Han är nyfiken, frimodig, mycket social och ganska enveten. Han är Xantippas första avkomma och hon klarade rollen som mamma galant. Oliver är tänkt som dressyrhäst då han har fantastiskt fint dressyrblod i sig (Hohenstein, Lauries Crusadorxx, Donnerhall, Vivaldi).

High Grace af Svenstorp

Svenskt halvblod. Sto född 2009.

E. Guido U. High Spiritsxx UE. Itsabrahmaxx UUE. Sadler´s Wellsxx

Detta lilla sto föddes natten till den 18 Mars. Hon var på benen innan hennes mamma hade hunnit ställa sig upp. Redan efter ett par timmar övade hon galoppen genom att använda sin mamma som rundningsstolpe. Pigg, snabb och nyfiken är hon och det ska bli spännade att följa hennes uppväxt. Detta är en häst med attityden "här kommer jag"!

Q-Bell af Svenstorp

Svenskt halvblod. Sto född 2009.

E. Dionysos U. Miss Quickly af Svenstorp UE. Quite Easy UUE. Democritos

Detta högresta sto föddes mitt på dagen den 25 April. Hon gjorde ganska snart efter födelsen ett par tappra försök att resa sig men det tog en stund innan hon med sina långa ben lyckades.

Hon var lite mer reserverad än vad Grace var när hon föddes. Blygheten har dock gått över och hon är nu en väldigt social dam som älskar att bli kliad. Q-Bell visades på fölbedömning i Vartofta i samband med att hennes mamma stamboksfördes. Q-Bell fick 46 poäng och klass 1.

E. Firenze U. High Feeling UE. For Feeling UUE. Itsabrahmaxx

Denna hingst har ett lugnt, härligt temperament men energin och snabbheten finns där. Fivel är "Flisans" första föl och hon har verkligen tagit väl hand om honom. Vi tror att Fivel kommer att blir ganska stor för han har vuxit ganska mycket och är för tillfället rätt kantig. Men att han kommer att bli en snygging råder det inga tvivel om!

High Firefly S

Svenskt halvblod. Sto född 2010.

E. Firenze U. High Spirits xx  UE. Itsabrahmaxx UUE. Sadler´s Wellsxx

Härligt sto med massor av attityd. Har väldigt roligt tillsammans med Fivel. Ibland går det undan rejält i hagen när dessa två nästan jämngamla föl springer ikapp. Bra gångarter precis som Fivel och mycket energi. Är snäll och lätthanterlig samt väldigt social. Som synes är Firefly och Fivel ganska lika men så har de också samma pappa och Firefly's mamma är mormor till Fivel så de är väldigt mycket släkt!

High Spiritsxx

Engelskt fullblod. Sto född 1996. Mankhöjd 160 cm. Stamboksförd, värdebokstav B.

E. Itsabrahma (GB)xx U. Gaiety (IRE)xx UE. Sadler's Wells (USA)xx UUE. Secreteriatxx

High Spirits har några av världens mest meriterade galoppörer i sin stamtavla. Mellan år 1999 och 2002 gick High Spirits löp. De senare åren som skolhäst för Flyinges galopputbildning. Hon har på 17 starter sprungit in lite över 100.000 Skr. År 2003 betäckte Flyinge henne med Robin Z och hon var dräktig när vi köpte henne av Flyinge. Vi använder henne för avel av hopp-/fälttävlanshästar.

Castan

Svenskt halvblod. Valack född 1991.

E. Wartung U. Cornelia UE. Utrillo UUE. Cosmosxx

Castan är tävlad i hoppning, dressyr och fälttävlan upp till nationall medelsvår nivå med flera segrar och placeringar. Castan har varit i Gieselas ägo sedan han var 2½ år. På bilden tar vi en härlig galopp i snön. Castan är nu mer pensionär.